Polis, polis

Polisen i Helsingborg kan vara sämst i landet. Det är i och för sig en prestation, men jag hade hellre sett att man utmärkt sig på annat sätt…

I dag står att läsa om hur polisen inte ens håller förhör med vare sig brottsoffer eller utpekade(!) förövare när anmälningar om misshandel kommer in. Detta har jag personlig erfarenhet av. Min dotters pojkvän blev utsatt för ett brutalt överfall för ungefär ett år sedan i Helsingborg. Varför? Därför att han hade försvarat min dotter (som är judinna) när några killar i hennes klass ritade hakkors på skåpen, kom med nedsättande kommentarer om Israel, judar och till och med under lektionstid anförde åsikten att judarna borde be om ursäkt för Jesus död… Han (pojkvännen) hade reagerat i skolan och knuffat en av killarna. Påföljande dag blev han på väg till busshållplatsen efter skolan överfallen av två okända killar med arabiskt ursprung. De slog ner honom och sparkade honom i ryggen och i huvudet. Lyckligtvis stannade en kvinna sin bil och tutade kraftigt – varvid killarna sprang sin väg. Det fanns vittnen på hur de svenska killarna (som hade mobbat min dotter) hade skickat sms och varit i kontakt med de två araberna. Polisen höll inte något förhör vare sig med min dotters pojkvän, med mobbarna eller med vittnena. Killarna fick en inofficiell varning av rektorn på skolan och det var allt som gjordes! Min dotters pojkvän var ordentligt slagen och om inte den rådiga kvinnan hade ingripit, så hade han sannolikt fått men för livet – eller ännu värre! Detta var ett hatbrott och borde som sådant fått prioritet av polisen.

Men det är klart – när Helsingsborgspolisen måste stänga sin egen kafeteria under kvällstid på grund av stölder, så kan man väl inte förvänta sig särskilt mycket av dem…

Annonser
Explore posts in the same categories: Sverige och politiken

One Comment på “Polis, polis”

  1. Kjell Nilsson Says:

    Svensk polis är inkompetenta och lata. Sänk lönerna och ge dem provision mot antalet uppklarade brott jämtemot antalet anmälda.
    Jag tror inte samhället varit osäkrare utan poliser, många gånger tvärtom, eftersom polisen idag många gånger verkar provocerande istället delaktiga.
    Hade det varit en affärsdrivande verksamhet, hade många av dagens poliser fått sparken.
    Idag är det en skyddad ”verkstad”, värre än samhall. Men samhall har ett berättigande. det har inte polisen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: