Mobbing

Jag blir så förbannad när jag läser om mobbing. Visst är det hemskt när skolan inte gör tillräckligt och jag tycker inte det är fel att de får betala skadestånd. Men vad gäller i det här fallet när man hela tiden har vetat om VEM som ligger bakom mobbingen – är det ingen som har talat med föräldrarna eller mobbaren?? Varför ska skolan bära hela ansvaret – lägg lite ansvar på föräldrarna och på barnen också!

Hade det varit jag som hade fått veta att mitt barn låg bakom trakasserier av en annan elev, så hade jag blivit förtvivlad (över mitt eget USLA föräldraskap) och mitt barn hade fått sina fiskar varma. Vad är det för föräldrar som inte lär sina barn vanligt folkvett? Man måste ha totalmissat att lära barnen att man ska visa empati och medkänsla! Nej – låt föräldrarna betala skadestånd dom också. Och snorungen får förhoppningsvis sitt straff eftersom den där semesterresan kanske uteblir – eller så blir det ingen ny cykel, eller vad det nu kan vara.

Dåligt beteende måste få konsekvenser – det gäller hela vårt mesiga samhälle.  Vi läser nästan dagligen om barn som begår brott – det är allt från vandalism och stöld till våldtäkt och mord. Vart är vi på väg, egentligen. Hela situationen är otroligt sorglig, men den blir ju inte bättre av att socialtjänsten är tandlös (är förövaren under 15 så blir det socialtjänsten som kopplas in, inte polisen), straffsatserna är skrattretande låga (ett år på sluten ungdomsanstalt för grov gängvåldtäkt av en 13-årig flicka, läste jag häromdagen), polisen är inkompetent och dessutom underbemannad och hela samhällets attityd är att ingen ska bära konsekvenserna av grova brott (förutom offret, som får bära allt resten av sitt liv). Det är rent ut sagt fruktansvärt och mitt hjärta blöder för alla de som får sina liv förstörda, men aldrig får någon rättvisa.

I ett rättssamhälle måste det finnas en balans mellan brott och straff. Den vanlige medborgaren måste känna tillit till samhället i det att man är förvissad om att alla rimliga resurser sätts in för att verkligen fånga och bestraffa grova brottslingar.

Annonser
Explore posts in the same categories: Skola och utbildning, Sverige och politiken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: