Feghet och makt

Nu läste jag återigen om förslag till ”taktik” för att få tyst på Sverigedemokraterna. Jag hävdar återigen, att det enda sättet som de etablerade partierna kan förhindra att SD får en vågmästarroll, är att våga erkänna att man har hanterat invandringsfrågan felaktigt från början. Det parti som visar att man är villig att ta ansvar och göra något åt problemet, får min röst i höst.

Jag tycker nog att professor emeritus Leif Lewin visar prov på ett enastående förakt för gemene mans tankeförmåga. Han skriver bland annat ”En för Sverige karakteristisk kombination av egenintresse, närmast av arbetsmarknadspolitisk natur, och uppslutning bakom mänskliga rättigheter och humanistiska ideal har skapat samförstånd om invandrarpolitiken. Men så kommer ett parti och dömer ut hela politiken!”
Detta uttalande är skrämmande i sin självgodhet. Anledningen till att SD har ett så pass stort stöd, beror just på att den politik som förs saknar förankring bland medborgarna. I en demokrati borde första åtgärden vara att man inom etablissemanget ställer sig frågan vad man kan göra för att skapa stöd hos väljarna, inte vad man ska göra för att få tyst på oppositionen.

Annonser
Explore posts in the same categories: Sverige och politiken

5 kommentarer på “Feghet och makt”

 1. Magda Says:

  Jag tror att hade de andra partierna inte haft skygglappar för all inavdnring o allt våld o all kriminalitet så hade inte SD gått fram i så rask takt!
  Se på alliansen…de blundar för ALLT som händer som inte följer i deras spår eller för de som inte är tllräckligt rika! Sossarna springer på pridefestivaler med slöja! Var finns ett humant parti som står på jorden o som SER all skit som händer? OCH som vågar säga något o inte bara godtar allt?

  Den dagen det byggs massor av flyktingförläggningar på lidingö, djursholm o andra ställen där folk lever i det blå…den dagen ska JAG tro på regeringens invandringspolitik! Fram tills dess är dom i mina ögon enbart patetiska.

  Och nej jag har aldrig röstat på SD…men ju mer gnäll det blir på dom från övriga partier så slutar det väl med att jag gör just det pga att jag har ingen lust att ha något av de andra sandlådepartierna med…”jag vill inte vara med i sandlådan=regeringen om SD kommer in”….det parti som säger sånt har ju enorma samarbetsproblem o har man det så bör man byta arbetsplats!!

  Ha ett gott nytt år!

  • synpunkten Says:

   Jag håller med dig! Det förakt som våra folkvalda visar väljarkåren är förskräckligt. Vi lever i ett samhälle det det finns ”rätta” åsikter och åsikter som inte anses rumsrena – enbart för att de ifrågasätter etablissemangets politik. Skrämmande. Jag är inte heller Sverigedemokrat – men risken är stor att jag röstar på dem i höst, trots allt.


 2. […] Att så många professorer och docenter angriper SD är ett tecken på att allt fler unga på svenska universitet har börjat säga vad de tycker. Ref: […]

 3. sillen Says:

  12.01 Ändrades artikeln lägg väl märke till det. Kommentarsmöjligheten togs helt plötsligt bort. Massmedia i Sverige måste få konkurrens av någon realistisk tidning utan censur!
  Att Leif Lewin är ute och cyklar är ju bara förnamnet! Det finns ju ett rejält stort tyst missnöje med massinvandringen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: