Bruka bära burka

Jag läste om partiledardebatten och att man tar upp  (och avfärdar) frågan om att förbjuda burka i Sverige. Det är en intressant idé, men jag tror inte att det hjälper. Personligen avskyr jag radikal islam och jag känner ett obehag när jag ser kvinnor i burka eller slöja – det beror till största delen på att jag som kvinna påminns om att det finns många, många kvinnor i världen som dagligen upplever ett verkligt förtryck – kvinnor som tvingas gifta sig mot sin vilja, kvinnor som attackeras med syra för att de avvisar en man, kvinnor som stenas till döds för att de misstänks för otrohet, flickor som omskärs, unga flickor som hellre sätter eld på sig själv än att tvingas leva under grymma talibaners styre. Listan är oändlig. Därför är det än mer ofattbart att det finns kvinnor som frivilligt underkastar sig slöjtvång, och som till och med försvarar dess användning. På sätt och vis ser jag dem som förrädare mot sitt kön.

Det är detta kvinnoförtryck som pågår i större delen av arabvärlden som vi i väst borde fokusera på  – inte huruvida kvinnor ska kvoteras in på höga universitets- och direktörsposter (det tycker jag inte!). FN gör praktiskt taget ingenting för att hjälpa dessa kvinnor. Det finns ingen stark internationell opinion som bedriver påtryckningar mot dessa länder. Jämför exempelvis med aktionerna mot apartheid och Sydafrika på sin tid. Nej – världen bryr sig uppenbarligen mycket litet om dessa kvinnor, trots att det förtryck de utsätts för ofta är långt mycket värre än vad som pågick i Sydafrika. Beror det på att det sker i religionens namn, kan tänka? Religiös åskådning är ingen automatisk ursäkt. Tvärt om, skulle jag vilja påstå! Fast jag tror inte det är några högre ideal om religionsfrihet som driver våra makthavare till att ignorera problemen – nej, det är feghet och girighet. Feghet därför att man vet att det land som vågar sätta sig upp mot islam och islamister kan räkna med en hel del hämndaktioner i form av terrordåd och mordhot. Girighet därför att detta är oljestinna länder och det finns mycket pengar att hämta.

Annonser
Explore posts in the same categories: Israel och världen, Sverige och politiken

One Comment på “Bruka bära burka”

  1. lasse1 Says:

    Den halvkommunistiska svenska regeringen är tydligen inte nöjd, förrän sharialagar och obligatoriskt huckle blir allmängiltigt.

    Vad kommer härnäst? En lagstiftning som förbjuder kritik om massinvandring..Fängelse upp till två år för den som har en avvikande uppfattning om flyktinginvandring.
    Vem vet? Kanske lagrådet filar på ett dylikt förslag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: