Alla hjärtans dag

Sitter här och filosoferar på alla hjärtans dag. Läser om Vien, som berättar om hur hon (tidigare anställd på ‘massageställe’ i Thailand), importerats hit och isolerats av sin svenske sambo. Hur han hade skrivit över flera fastigheter (!) på henne och hur hon sedan var tvungen att söka banklån för att klara betalningarna. Men hallå! Vilken bank ger lån till någon för att de ska klara betalningarna, till någon som inte har några pengar och ingen inkomst?  Det hela låter så ihåligt och underligt. Varför skrev han över egendom på henne om han skulle kasta ut henne? Hur fick hon reda på att han hade planer på det? Varför skriver SvD om detta, när det finns så många luckor i hennes berättelse. Hela debatten blir ju fel.

Jag skulle hellre vilja tala om äktenskap och samboförhållanden i allmänhet. Jag är väl cynisk, men vad är det egentligen för skillnad på en rik man (eller kvinna, i jämlikhetens namn) som i kraft av sina pengar hittar en partner här i Sverige, eller en snygg, intelligent kvinna med tysk-/brasilianskt ursprung för den delen… Jag känner till ett antal sådana förhållanden, där mannen (förlåt alla feminister – men det är oftast män) har det gott ställt och briljerar med sina pengar och hittar, trots att han på andra sätt kanske inte är någon prins, en trevlig, snygg (eller till och med mycket snygg) kvinna som säljer sig till honom. Egentligen är det väl ingen skillnad? I båda fallen köper sig den med mycket pengar en partner – antingen de är medvetna om det eller inte? Skillnaden är väl i så fall den, att en person med mycket pengar inte behöver köpa budgetversionen.  Det är ungefär som skillnaden mellan att köpa en fåtölj av dyrt märke (Bruno Mathson, te.x.) eller en snygg och i allt väsentligt fungerande stol från Ikea…

Nu är det säkert någon som blir ilsken för att jag är så cynisk – därför vill jag säga med en gång att jag givetvis inte drar alla över en kam – allt jag vill säga är att det är många som använder sig av status och pengar (å ena sidan) och ungdom och skönhet (å andra sidan) för att locka till sig en partner. Är det fel över huvud taget, egentligen? Det är nog helt enkelt naturligt.

Nej, jag är inte singel, om det nu är någon som undrar 🙂

SVD

Annonser
Explore posts in the same categories: Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: