Burka lika med frihet?

Burkadebatten fortsätter – Läste en artikel i SvD där man talat med folk i Frankrike om hur de ser på ett eventuellt burkaförbud. Många har starka åsikter om detta, men det roligaste var ändå två studentskor (iförda hucklen) som sa ”Man kan inte förbjuda människor att klä sig som de vill…”

Hmmm. Vad är det då man gör i muslimska länder? På många håll kan en kvinna dömas till spöstraff eller värre om hon inte är helt övertäckt.  Återigen ett exempel på religionsfrihet som tydligen ska vara enkelriktad. Jag är också för religionsfrihet – dvs frihet från religion. Lustigt är att det är våra mest högljudda ”feminister” som talar sig varmast för våra muslimska vänner. Förstår de inte att denna religion står för en otroligt medeltida kvinnosyn och som sådan borde bekämpas med näbbar och klor om man ska kunna kalla sig feminist?

Läs också: Bruka bära burka

Annonser
Explore posts in the same categories: Sverige och politiken

3 kommentarer på “Burka lika med frihet?”

 1. Herr Eriksson Says:

  Klockren analys!

  • synpunkten Says:

   Tack 🙂
   Jag har inte skrivit på ett tag, för jag har varit så förbannad och ledsen över alla hemska nyheter att jag helt enkelt inte har kunnat fokusera mina tankar tillräckligt för att skriva på ett samlat sätt.


 2. […] Grunner til å forby Hijab og Burka När liberalismen blir auktoritär 13 timmar sedan Radar Burka lika med frihet? den 14 februari 2010 Synpunkten VN:F [1.8.8_1072]Rating: 0 (from 0 votes) Spara / dela med […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: